Orthomoleculair adviesbureau Monique Smit

Online praktijk voor darmtherapie

Werkwijze

In mijn praktijk werk ik vanuit de holistische gedachte. Dat wil zeggen dat ik naar het gehele plaatje kijk. Lichaam, geest en omgevingsfactoren. Deze dienen in balans te zijn.

Ieder gezondheidsprobleem is uniek en vergt een unieke behandeling. Ieder mens is anders. De gemiddelde mens bestaat niet. Mijn adviezen zijn gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het menselijk lichaam. 

Voorbeelden zijn: aanpassingen in de voeding, (tijdelijke) ondersteuning met voedingssupplementen, lichaamsbeweging, aanpassingen in de leefomgeving, kookadviezen, handige tips via social media, mentale ondersteuning, workshops etc.

Stappenplan:

Ik werk met een 3 fasen model zodat je stapsgewijs leert om jouw leefstijl aan te passen en zodat je rustig kunt wennen aan de doorgevoerde veranderingen. Het lijf heeft namelijk de tijd nodig om alle veranderingen te verwerken. Dat gaat niet in één keer.

Fase 1 Informatie verzamelen

Zodra de eerste afspraak is ingepland, ontvang je een voedingsdagboek waarin de voeding van minstens 1 week is bijgehouden. Dus alles wat je eet en drinkt. Tijdens de afspraak nemen we dit dagboek door en stel ik je een aantal vragen om zo een goed beeld te krijgen van jouw gezondheidsstatus en wat jouw wensen zijn. Indien nodig zal er aanvullend laboratoriumonderzoek worden gedaan. Dit uiteraard met goedkeuring van jou.

Fase 2 De behandeling

Tijdens het tweede consult bespreken we het door mij geadviseerde behandelplan, zodat we daarmee aan de slag kunnen gaan. In de komende maanden gaan we werken aan jouw persoonlijke doel. Ik begeleid je tijdens de vervolgafspraken met alles waar je tegen aan loopt, zodat alle barrières tijdens het proces opgelost worden. Alle veranderingen doen we stap voor stap en op het moment dat jij er helemaal klaar voor bent. 

Fase 3 Nazorg 

Zodra jouw doel is bereikt, heb je voldoende inzicht gekregen om alles zelf verder voort te zetten. Om alles goed onder controle te houden is het raadzaam om 1-2 keer per jaar een algehele check ter preventie te doen. Je lijf verandert door de jaren heen en ontwikkelt andere behoeften. Op deze manier blijf je jouw lijf goed onderhouden en is de kans dat je opnieuw vast loopt een stuk kleiner.


Mijn behandelingen zijn in principe geschikt voor iedereen. Twijfel je of ik je kan helpen, bel mij dan of stuur mij een e-mail.