Orthomoleculair adviesbureau Monique Smit

Online praktijk voor darmtherapie

Over Monique

Jaren geleden begon ik mijn carrière als kok in de horeca. Ik heb een grote passie voor lekker en gezond eten. In die periode heb ik veel geleerd over eten, de verschillende bereidingswijzen en de verschillen in kwaliteit van ons voedsel. Al snel kwam ik erachter dat kwaliteit en de manier waarop we ons voedsel bereiden belangrijk is voor onze gezondheid en onze beleving van lekker eten. 

Ongeveer 7 jaar geleden begon ik meer interesse te krijgen in de connectie tussen voeding en gezondheid. Ik ben begonnen met het volgen van de basiscursus Kinesiologie bij Victor Backus (Azuleen). Daarin heb ik geleerd dat ieder mens uniek is en dat ieder gezondheidsprobleem een unieke aanpak vereist. De juiste voeding is daarbij een hele belangrijke basis, maar vaak spelen psychische klachten en omgevingsfactoren ook een rol. Ik heb geleerd om op een holistische manier naar gezondheidsklachten te kijken. Lichaam, geest en omgevingsfactoren dienen in balans te zijn.

Daarna heb ik Touch for Health 1 t/m 4 gevolgd om te leren hoe je op basis van spiertesten een lijf weer in balans kunt brengen. Touch for Health verbetert de energiedoorstroming in de meridianen (ook wel energiebanen) en activeert zo het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Het is in de jaren zestig van de vorige eeuw ontwikkeld in Amerika. De methode heeft zijn oorsprong in de Chiropractie.

Omdat mijn nieuwsgierigheid steeds groter werd, ben ik westerse medische basiskennis gaan studeren aan de Academie Qing-Bai. Daar heb ik alle basiskennis geleerd van de westerse geneeskunde. Anatomie (lichaamsbouw), fysiologie (lichaamswerking), pathologie (ziekteleer) en psychologie.

Vorig jaar ben ik afgestudeerd als Orthomoleculair therapeut. Orthomoleculaire Geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis. Door middel van Orthomoleculaire therapie kunnen veel ziekteprocessen positief worden bestreden. De therapie bevordert het afvoeren van afvalstoffen, aanvullen van tekorten en aansterken door optimale voeding. Een preventief verantwoorde levenswijze kan veel bijdragen aan een gezond en lang leven. Het toegepaste voedingsadvies en de behandeling met behulp van voedingssupplementen wordt speciaal op de persoon afgestemd.

Om mijn vak met succes uit te kunnen blijven oefenen, volg ik bijscholingen, lees ik publicaties in mijn vakgebied en leer ik heel veel van mijn patiënten. In dit vak raak je nooit uitgeleerd. Ik blijf mij iedere keer weer verwonderen over hoe complex het menselijk lichaam in elkaar zit.

Al deze opleidingen zorgen ervoor dat ik op verschillende gebieden kan behandelen met de Orthomoleculaire therapie als basis. 

Ik zie je graag in mijn praktijk!!!